Gość ... Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Mam przelekła szczeline odbytu. Stosuję maść. Po nocy wstając rano bardzo boli mnie wewnątrz powyżej szczeliny tak jakby w okolicach kości ogonowej. Ból jest ciagnący, pojawiający się przy lekkim 20 stopniowym skłonie. W taki sposób, jakby się coś uginało i powoduje bol. W ciagu dnia mija. Sporadycznie wystepuje.Co to moze być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 To po prostu ból wywołany przez szczelinę odbytu. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem najlepiej proktologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chora Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Szczelina odbytu - okropnosc. Mi proktolog kazal brac mucofalk i boldaloin no i dieta. Ale ja czuje straszny dyskomfort w tych miejscach, pieczenie i takie klucie, kazal takze wymywac sobie te miejsca, ale tak, aby bylo czyszczone z kalu, wtedy wypadaja kawalki stolca, na te miejsca nakierowuje strumien wody z prysznica i musze sobie wyobrazic, czy chce sie zalatwic.Przepraszam,ze tak to opisuje, no ale tak jest. Jestem w stanie to zniesc,ale najbardziej czego sie boje to to,ze bedzie z tego jakis nowotwor albo cos innego okropnego. Czy jest to mozliwe?? Prosze o odpowedz,dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Nie ma w literaturze i brak danych klinicznych, żadnych informacji mówiących, że szczelina odbytu może zwiększać prawdopodobieństwo wystąpienia raka (nowotworu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi