Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Twardy guzek na piersi

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, patrzyłam na forach i albo źle szukałam albo nie pokrywa mi się to co mam ja z innymi a może po prostu przejmuje się czymś czym nie powinnam:D Chodzi o to że mam taki guziczek w piersi na około 2-3 cm. więcej raczej nie ma:) Nie jest on przy sutku. Jest nisko bardziej od zewnętrznej strony ciała. Zmienia wielkość i chyba kształt pomimo że jest twardy, trochę się przesuwa a jak naciskam na niego to muszę mocniej żeby mnie zabolał. A ogólnie czasami często mnie ta jedna pierś boli i nie ma to nic wspólnego z okresem, czasami lekko ale był okres że nie wytrzymywałam. Czy to dojrzewanie? Mam 21 lat*) Wiadomo do ginekologa za bardzo iść nie chce bo po co skoro to błahostka a i tak wstyd mi o tym pisać. Byłabym wdzięczna jeżeli dostałabym odpowiedź:) Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam:)

Magdo, nie wiadomo czy to błahostka. Nie ma się czego wstydzić tylko radzę jak najszybciej iść do ginekologa, niech zrobi Usg piersi. W dzisiejszych czasach nawet bardzo młode dziewczyny zapadają na złośliwego raka piersi, więc nie ryzykuj tylko się zbadaj. Być może to błahostka- będziesz spokojniejsza jak lekarz to zbada.Odwagi, nie zwlekaj! Pozdrawiam.