Gość Paulina Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Dzisiejszy wynik usg piersi (oprócz zwykłych torbieli- kiedyś miałam punkcję) : * W lewym dole pachowym dwa zwapniałe węzły chłonne śr 4 mm i 6 mm. Kontrola za miesiąc*. Co oznacza? Czy nowotwory złośliwe? Jaka przyczyna zwapniałych węzłów chłonnych? 3 miesiące temu miałam wyciętą zmianę ropną w okolicy na piersi. Obecnie na usg nic się pod blizną nie dzieje, choć czasem pobolewa. Jestem ok. 7 dni przed miesiączką. Obecnie trochę się przeziębiłam, gardło trochę boli, katar. - czy to może przyczyna? I co powinnam uczynić? Mam 49 lat. Proszę Pana Doktora o odpowiedź, i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Takie zwapniałe węzły chłonne są z reguły następstwem przewlekłego procesu zapalnego toczącego się w okolicy spływu chłonnego danego węzła czyli w zakresie sutka (była wycinana zmiana ropna z tej okolicy). To nic niepokojącego. Proszę zgłosić się na kontrolne USG według zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Moli Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 USG wykazało guz sutka lity hipoechogeniczny o wymiarach 20 na 10 mm. W lewym dole pachowym zwapniały węzeł chłonny o wym. 20 mm . Guz jest ruchomy jesli go rozmasuje to znika ale po pol godz znów napływa Czekam na diagnoze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi