Gość beata Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zrobiłam badania przeciwciał HBs wynik jest 235mUL/ml i na wydruku wyniku długopisem dopisano ‹* 8,00 (-) ujemny ›* 12,00(+) dodatni oraz wynik HCV (-) ujemny w 2004 roku otrzymała 3 szczepienia przeciwko WZW typu B. Nie wiem co mam sądzić na podstawie tych wyników czy powinnam zaszczepić dawkę przypominającą ? 26-04 Mam termin operacji czy to nie za późno na szczepienie? Bardzo proszę o pomoc , bo w laboratorium gdzie robiłam badania nie umieli mi odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Wynik badania (powyżej 100) wskazuje na aktywny proces obronny organizmu przeciw wirusowi zapalenia wątroby typu B. Nie ma potrzeby brania dodatkowej dawki szczepionki. Oczywiście należy jeszcze z tym wynikiem skonsultować się ze swoim lekarzem rodzinnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Bardzo dziękuję za pomoc,już byłam u lekarza rodzinnego i także stwierdził , że na ma potrzeby szczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi