Gość wioleta Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Dzień dobry, w ostatnim czasie wykryłam u siebie gruzalowlokniaka, byłam na usg, biopsji i lekarz narazie zalecił obserwacje. Pytał czy mam bolesne miesiaczki i dał mi tabletki duphaston. Czy te tabletki powodują tylko mniejszy ból przy okresie i jego wyregulowanie, czy także wpływają na zmniejszenie sie guzka. Z gory dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Właśnie Duphaston może w pewien sposób oprócz zmniejszenia dolegliwości bólowych w czasie miesiączki także wpłynąć na zmniejszenie wielkości guzka jeśli guzek posiada odpowiednie receptory hormonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi