Gość martyna Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam od dwoch dni pojawilo mi sie dość obfite krwawienie z odbytu tzn dość obfite na papierze toaletowym widać ale tylko przy oddawaniu stolca, niewiem co to jest błagam o pomoc. W dodatku wystaje mi jeszcze cos z odbytu.jakis kawalek skórki , błagam o odpowiedz, co moge na to kupic i co to jest? w dodatku dodam że mam 24 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paula86 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 To samo przezywalam. Mam 23 lata. Zaczelo sie od krwawienia i tego czegos wystajacego z odbytu co najprawdopodobniej jest zylakiem ( hemoroidy) . Nastepnie zaczelo sie swedzenie i krew .. czasami duuuzo krwi *( Mialam gastroskopie na podstawie ktorej stwierdzono ze mam zapalenie zoladka, inny lekarz stwierdzil ze mam szczeline jelita grubego a jeszcze inny ze to tylko hemoroidy a kolejny ze to Zespol Jelita Nadwrazliwego *( Tera zbiore leki na jelito ale nie pomagaja. Mialam czopki i masci ktore pomagaja bardzo ale tylko gdy stosowane regularnie. Gdy zrobilam sobie przerwe od nich na pare dni wszystko powaracalo. Idz od razu do lekarza i nie boj sie badan bo z takimi przypadlosciami nie ma zartow! ja mieszkam na granica i tu na wszystko daja mi paracetamol itp. Ciesz sie ze masz dostep do lekarzy ktorzy moga Ci pomoc! Powodzenia i glowa do gory! btw zauwazylam ze wszystko si epogarsza jak sie stresuje .. warto miec to na uwadze*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawel Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Witam. Od jakiegos niespelna roku czuje bol w odbycie i lekkie pobolewanie w okolicach zoladka. Mialem robione usg jamy brzusznej ( calkowicie OK ) , krew pelne badanie ( calkowicie ok ), nastepnie CT jamy brzusznej pod katem jelita grubego ( calkowicie ok ). Jakis miesiac temu pojawila sie ciemna ( bordowa krew ) przy oproznianiu i to w duzych ilosciach. Od tamtej pory okolo 5 razy wyproznialem sie z krwia. Dostalem skierowanie na rektoskopie. CHirurg stwierdzil szczeline odbytu( od kilku lat mam tez hemoroidy) i wypisal masc RECTOGESIC. Stosuja ja 2 tygodnie i wczoraj znow pelno ciemnej krwi w sedesie i na papierze. Lekarz chirurg twierdzi, ze przez szczeline odbytu i moje hemoroidy oraz zaparcia bierze sie ta krew! Ale mnie bardzo niepokoi jej kolor i zapach. Jest bardzo ciemna i duzo jej. Przeciez swieza krew jest jasna jesli przy oproznianiu cos tam zostaje naruszone. Co jeszcze powinienem zbadac ? Czy moze lekarz chirurg ma racje? Bardzo prosze o porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Aby pogłębić diagnostykę najlepiej byłoby wykonać kolonoskopię, a także zastanowić się nad gastroskopią (bóle nadbrzusza mogą wiązać się z patologią żołądka). Dobrze by było w tej sprawie skonsultować się jeszcze z gastroenterologiem, który zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi