Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Kłucia w prawym boku i podbrzuszu

Gość Paula

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna miewam jakieś bóle żołądka/ wątroby z reguły ziółka albo krople na to pomagają, ewentualnie no spa. Ale poza tym miewam jakby skórcze od pasa w dół, po wzięciu czegoś rozkurczliwego mam gazy. Najgorsze i właściwie tego tyczy się moje pytanie są dolegliwości jak podejrzewam wyrostka,ale wolę specjalisty zapytać. Jakiś czas temu dwa dni mnie bolała prawa cześć brzucha od pępka na prawo i w dół,ale samo z siebie przeszło. Jednak często miewam kłucia w prawym boku,podbrzuszu, w okolicach pępka z różną częstotliwością i siłą powtarzają się raz na jakiś czas,a ostatnio znów się nasiliły. Co to może być ? Boję się,że to coś może mnie nagle złapać,a w najbliższym czasie nie mogę sobię pozwolić na jakąkolwiek niedyspozycje, gdyż mam egzaminy. Bardzo proszę o poradę co to może być, jakie leki bądź co z tym robić ?

Na pewno trzeba w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Bez bdania trudno odpowiadać na takie pytania. Zapewne nie jest to zapalenie wyrostka robaczkowego, bo w takim przypadku dolegliwości są bardziej nasilone, przebiegają gwałtowniej i prędzej czy później (1-3 dni) doprowadzają do operacji. Bóle jakie Pan opisuje mogą być pochodzenia z układu moczowego lub typu neuralgicznego (np. spowodowane patologią w zakresie kręgosłupa lub nerwów obwodowych).