Gość patrycja Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Witam! Od dłuższego już czasu ( 2-3 lata) mam spory problem z bólem ( skurczem, kłuciem ) odbytu podczas okresu, tylko i wyłącznie. Zdarza się to czasem dzień lub dwa przed. Bóle choć krótkie, to nie do wytrzymania. Zazwyczaj łapią mnie gdy siadam, wstaje, chodzę lub gdy się wypróżniam. Nie mam pojęcia czy jest to związane po prostu z miesiączkowaniem, czy raczej czymś kompletnie innym, dlatego proszę o pomoc, nie lubię chodzić do lekarzy, tak więc najpierw zapytam na forum, może to jest normalne. Dodam iż mam 18 lat. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, ale ok 2 lata temu miałam zapalenie krezkowych węzłów chłonnych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Ból odbytu może mieć związek z endometriozą lub po prostu być bólem promieniującym z macicy podczas krwawienia w pierwszych dniach miesiączki. Najlepiej, aby wykluczyć nieprawidłowości należy udać się do ginekologa, wykonać usg przezpochwowe narządów rodnych. Poza tym jeśli występują pierwsze oznaki bólu związanego z miesiączką należy zastosować leki przeciwbólowe typu nurofen, zapewniam, że nieprzyjene dolegliwości będą mniej odczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patrycja Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Przepraszam, że wcześniej nie napisałam, ale wizyta u ginekologa była i lekarz wykluczył choroby w tym kierunku. Zawsze biorę aulin, ponieważ w pierwszy dzień miesiączki nigdy nie mogę wytrzymać, ale te dolegliwości jednak nie przechodzą i trwają tak jak mówiłam - przez cały okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 ja już jestem po operacji mam usunięta macicę a bóle są nadal nie do zniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi