Gość Ewa Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jestem po operacji torbieli bocznej szyi. Przed operacją pojawił się stan zapalny,który po kilku dniach został wyleczony. Operacja trwała przeszło trzy godziny, gdyż były zrosty i był głęboko osadzony. Minął miesiąc po operacji i nadal odczuwam opuchliznę, choć rana jest ładnie wygojona, czuję to miejsce po operacji twarde. W środku ( krtań, tchawica..) jest prawdopodobnie obrzęk. Często mam odruch kaszlowy, gdyż muszę odkrztusić i mam bardzo ochrypły głos, czy to jest związane z konsekwencjami operacji czy może jest to wynik intubacji? Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Raczej jest to wynik stanu po intubacji, podrażnienia krtani i tchawicy. Radziłbym w tej sprawie skonsultować się jeszcze z laryngologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemas18 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 witam, tydzien temu mialem robiony zabieg , usuniecie torbieli bocznej szyi, i po zabiegu czuje caly czas jakby torbiel tam nadal był? co to moze byc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi