Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Carcinoma metastaticum lymphonodi

Gość Sylwia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam prosze o pomoc stwierdzono u mnie raka zlosliwego z przezutem na wezel chlonny szyi.Lecz nie moge sie nic dowiedziec od lekarzy z kad sie wziol od czego.teraz w czwartek bede miala robiona biopsje bo prawdo podobnie ognisko raka znajduje sie w nosie lecz jeszcze nie wiadomo.Mam dopiero 24 lata.Moja choroba zaczela sie pol roku temu zaczelam chorowac na ucho przestalam slyszec,puzniej powiekszyl mi sie wezel chlonny okazalo sie ze jest to przerzut.Prosze jeszcze o jakis namiar na dobra klinike w poznaniu lub szczecinie

Trzeba najlepiej znaleźć jakiś ośrodek kliniczny laryngologiczny (najlepiej przy uniwersytecie medycznym w Poznaniu lub Szczecinie) jeśli okaże się rzeczywiście, że rak wywodzi się z przewodów nosowych.

Witam bylam w klinice w poznaniu.Zrobili mi raz jeszcze wszystkie wyniki.Niestety na tomografi z kontrastem okazalo sie ze mam guza az w glowie ma 4 CM :(.!!.W czesci nosogardła równiez jest guz,musieli ponownie pograc wycinek.Od 26.04.210 zaczynam radioterapie i chemioterapie sa one przyspieszone poniewaz lekarz powiedzial ze jak bym przyszla za jakies 2 m-c bylo by juz za puzno i bym do nich nie doszla nie wiem co to mialo znaczyc ??.Wiec zaczynam leczenie.Strasznie sie boje bo lekarze powiedzieli ze niestety guz jest tak duzy ze bede miala bardzo silna radio i chemioterapie i bede bardzo cierpiala :(