Gość ania Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Przedwczoraj podrażniłam się przy goleniu bikini w lewej pachwinie i wczoraj w tamtym miejscu wyskoczył mi bolący guzek, bo pewnie wdała się infekcja. Dziś już nie boli, ale trochę się tym martwię, bo jest dość duży. Coś takiego jak taka gruba żyła pod skórą. Czy to może być powiększony węzeł chłonny? Jak długo będzie się wchłaniał, czy konieczne jest branie antybiotyków? Dodam jeszcze że dzisiaj dostałam okres (nie wiem czy to ma jakiś związek, ale na innym forum było napisane, że ma, i chciałam się upewnić). Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Czy to może być powiększony węzeł chłonny? - raczej tak na skutek niewielkiej infekcji jako proces obronny organizmu Jak długo będzie się wchłaniał, czy konieczne jest branie antybiotyków? - proszę utrzymywać należytą higienę tej okolicy, a proces zapalny ustąpi samoistnie, węzeł powinien zmniejszyć się po około 1-2 tygodni - raczej nie ma to nic wspólnego z krwawieniem miesiączkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi