Gość Adam Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam!! Dwa i pol miesiaca temu mialem zabieg przepukliny mosznowej i po jej usunieciu w mosznie w okolicy jadra pojawił sie krwiak i mam go do tej pory chirurg powiedział ze sie wchłonie jednak jest on spory i troche mnie to martwi ma 2,9x1,5cm i czy jest on jakims zagrozeniem dla mojego jądra??Dodam ze mam drobne zylaki po tej stronie powrozka czy to moze byc z nimi zwiazane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Krwiak raczej nie ma nic wspólnego z obecnością żylaków powrózka nasiennego. Raczej nie ma żadnego niebezpieczeństwa dla jąder spowodowanego krwiakiem. Można krwiaka smarować żelem z heparyną (np. Lioton 1000) to przyspieszy proces wchłaniania się krwiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartosz 34 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 jestem dwa dni po operacji przepukliny pachwinowej nawrotowej i dzisiaj zaobserwowalem ze mam cala sina moszwe chirurg mowi ze to normalne ale ja jestem przerazony za pierwszym razem nic takiego nie wystapilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 To rzeczywiście normalność po takim zabiegu. Z reguły krwiak taki wchłania się do 2 tygodni. Można pomóc we wchłonięciu krwiaka stosując np. żele z heparyną (np. Lioton 1000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi