Gość ELA Opublikowano 31 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Bardzo proszę o radę boję się powikłań po usunięciu tarczycy w USG napisano* Tarczyca o wymiarach *55x18x18mm(9,3cm3 )płat prawy ,płat lewy50x18x15mm (7,3cm3) cieśń* wąska,w obu płatach liczne ogniska hipoechogenne oraz mieszanej echogenności,w płacie prawym wielkości do 6mm,w płacie lewym do9mm,w dolnej części cieśni konglomerat niejednorodnych ognisk normoechogennych o łącznej wielkości 28x14mm czy muszę poddać się operacji?? mam 40 lat i .....wszystkie wyniki w normie . Wykryto u mnie również torbiel szyszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 O tym czy należy operować musi zadecydować endokrynolog. Zmiany są liczne i obejmują całą tarczycę. Takie zmiany nawet trudno poddać dokładnej diagnostyce (biopsji cienkoigłowej), ponieważ są tak liczne. Raczej skłaniałbym się do leczenia operacyjnego tak zmienionej tarczycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ELA Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedż,jest to dla mnie bardzo ważne,poddam się operacji ,może przeżyję .pozdrawiam ELA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi