Gość Krzysiek Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam. Mam 17 lat. Ostatnio zauważyłem bardzo niepokojącą sytuację. Wypróżniam się bardzo nieregularnie (co 2 dni , co 3 czasem nawet co 4 dni ) Ostatnio mój stolec był ciemniejszy niż zwykle. Jednak było to jednorazowe . Czasem po wysiłku fizycznym zaczynam czuć ból w lewej stronie brzucha nad biodrem. Od 3 miesięcy mimo że sypiam od 8 do 12 godzin jestem strasznie zmęczony. Jeszcze jedna bardzo dziwna rzecz to taka że w przeciągu 2 tygodni straciłem 5 kg. Czy powinienem udać się na jakieś szczegółowe badania ? Mam robione badania krwi i moczu ale są to padania bardziej pod wpływ żółtaczki (nie wiem czy to zmienia jakiś fakt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Oczywiście w przypadku tak dużego spadku wagi ciała w przeciągu 2 tygodni (jeśli oczywiście drastycznie nie ograniczyło się spożywania posiłków) należałoby przeprowadzić diagnostykę. Oczywiście podstawowe badania krwi i moczu, do rozważenia USG jamy brzusznej, być może kolonoskopia (z uwagi na zaburzenia w oddawaniu stolca) jak i gastroskopia. O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi