Gość Magda Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Na wysokości i odległości około 5 cm od pępka po prawej stronie brzucha wyczuwam pod skórą podłużne, twarde zgrubienie o wymiarach około 1cm x 4 cm, które można trochę przesuwać. Przy ucisku nie boli, czasmi trochę odczuwam przy schylaniu się. Proszę o podpowiedź co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Trudno określić bez badania. Może to jakiś tłuszczak, włókniak czy też przepuklina. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Po Pana odpowiedzi postanowiłam zgłosić się do lekarza rodzinnego, który również wskazał na tłuszczaka lub włókniaka. Zalecił obserwację czy się powiększa, kolor skóry w tym miejscu się nie zmienia i czy jest bolesne pod uciskiem. Poza tym nie skierował mnie na żadne badania. Moim zdaniem powinien chociaż zlecić USG tego miejsca. Zastanawiam się czy powinnam tak to zostawić i proszę o radę. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrycja Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Witam mam 21 lat i tez mam podobny przypadek tylko nie przesuwa sie tylko rosnie mi to i nie wiem od czego to jest byłam u lekarzy u ginekologa i na USG ale nic nie stwierdzili jedna lekarka powiedziała tylko że prawdopodobnie jest to skurcz jelit jestem po porodzie juz od 1.5 a dolegliwość mam od czasu porodu prosze o pomoc..:) z góry dziekuje .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi