Gość Ania Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Jakiś czas temu wyczułam bolącą narośl po zewnętrzenj stronie kostki stopy, która początkowo nie pozwalała na swobodne chodzenie. Udałam się z tym do ortopedy, który znalazł niewielką torbiel (12 mm x 4 mm), przepisał maść i tabletki przeciwbólowe, powiedział, że w ciągu dwóch tygodni powinno się wchłonąć i koniec. Jednak mineło dwatygodnie a to nie znikło. Tabletki już nie biorę i zaczęło mnie to znowu bardzo boleć. Zauważyłam jeszcze, że na wieczór robi mi się na tej guli czerwona plama - podobna do krwiaka lub siniaka. Proszę mi poradzić czy mam się z tym udać do chirurga czy poczekać i może faktycznie zniknie. Może ktoś miał coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Jeśli zmiana budzi wątpliwości to lepiej udać się do chirurga. Czekanie może nic nie dać, a skoro sprawia to ból przy chodzeniu to tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ania odezwij sie!! Jak skonczylo sie leczenie?? Mam dokladnie to samo,boli przy dotknieciu i chodzeniu.Mam cos takiego na obydwuch kostkach i piszczeli. Mam nadzieje ze tu zajrzysz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martyna Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Podobno trzeba to zrobic tak: wlac na wacik jodyne, przylozyc do miejsca gdzie boli, polozyc na to zwykla folie spozywcza aby jodyna nie wywietrzala a wchlaniala sie w bolace miejsce i dobrze czyms zabandarzowac na scisk. Powtarzac do skutku. Osobiscie tez mnie ten problem dotyczy, co to jest i od czego pojecia nie mam. W kazdym badz razie nie boli zawsze. Mam bardzo waska stope, w dodatku 38,5 wiec buty kupuje albo 38 albo 39. Moze to byc przyczyna noszenia za malych butow badz za ciasnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Şäřä Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Mi też się coś zrobiło to boli jak biegam i chodzę jest to po zewnętrznej stronie kostki jest to koloru skóry( normalne ) tak się boje co to może być proszę piszcie boje się :*( Co to jest ???? Może to dlatego ze jestem chuda ??? No nwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danuta Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Mam podobny problem, czekam na rezonans magnetyczny a póki co moczę nogi w soli iwonickiej, smaruję Uzarinem- żel na obrzęki, robię okłady z liści kapusty i na przemian smaruję Biszolinem by dotrwać do badania a potem juz wszystko będzie wiadome to lekarz ortopeda zastosuje właściwe leczenie, pozdrawiam wszystkich cierpiacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi