Gość anna Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Mam 35 lat .Od 2 miesiecy ciągle bolimnie żołądek.,(w dołku) ból nasila się po jedzeniu.nie boli na czczo. ból jest ciągły Kiedy biore renazol ,(1 tabletka rano ) to ból ustępuje, jak przestaje brać znowu sie nasila. nie mam mdłości , nudności, nie trace na wadze, mam apetyt -tylko ten ból zniecheca do jedzenia. W listopadzie i grudniu brałam duze ilości ibupromu i ketonal z powodu problemów z zębami. - ból pojawił sie na początku lutego. czy te leki mogą byc powodem bólu? Czy to może coś poważniejszego. jakie powinnam zrobić badania?. helikobakterie test w normie, morfologia w normie , płytki i białe krwinki na dolnej granicy.EKG dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 czy te leki mogą byc powodem bólu? - tak te leki mogą wywoływać stan zapalny błony śluzowej żołądka, a nawet owrzodzenia jakie powinnam zrobić badania? - jedynie gastroskopia odpowie jednoznacznie co dzieje się w zakresie żołądka i dwunastnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 co jest spowodowane bolem zoladka taki ucisk jak cos sie zje kto odpowie na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 To być może właśnie jakaś patologia w zakresie żołądka i/lub dwunastnicy (np. zapalenie, nadżerki, owrzodzenie). Aby dokładnie stwierdzić co się dzieje należałoby wykonać gastroskopię. O tym musi zadecydować lekarz po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi