Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Dziwne bóle rąk i bioder

Gość Joasia

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, moja mama od jakiegos czasu ma bardzo silne bóle rąk-od barku do nadgarstka.Bóle sa coraz silniejsze.Nie potrafi juz sie sama ubrac ani uczesac.ma 50 lat.mówi ze to ból tak silny jakby jej ktos reke połamał.Ból pojawia sie przy ruchach.Do tego doszedł ten sam ból ale w okolicy biodra.Mama w nocy nie moze z bólu spac, bo ciezko jej sie nawet przewrócic na drugi bok a lekarze nic z tym nie robia, tylko przepisuja leki przeciwbólowe.Chce mamie pomóc a nie wiem jak i nie wiem gdzie ją pokierowac.Moze oteopata?Bardzo prosze o pomoc i mozliwie szybką odpowiedz.Z góry bardzo, bardzo dziekuje.

Być może bóle związane są patologią w zakresie kręgosłupa. Dlatego warto by było wykonać RTG kręgosłupa. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Oprócz tego należałoby skonsultować się z neurologiem.

dzien dobry.dzis osobiscie widziałam mame i jezeli chodzi o reke to jej ból jest umiejscowiony na bicepsie.miesien jest twardy jak skała*zrobiła sie jakas dziwna twarda opuchlizna i to przez to mama ma ograniczone ruchy reki.neurolog nawet reki nie obejrzał a rodzinny lekarz mowi ze nie wie co to jest.jedynie co stwierdził lto, ze kwas moczowy jest podwyzszony.chciałabym jej pomóc dopoki jestem w kraju ale nie wiem jak.bardzo prosze o odpowiedz i z góry dziekuje.