Gość Magdalena Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Szanowny Panie Doktorze! Od dłuższego czasu odczuwam ucisk jakby w żołądku, czasem jest to też ból przypominający kolkę obejmujący prawie całą jamę brzuszną..Towarzyszy temu ból w dole pleców tak po środku..Ból ten towarzyszy mi z rana i często utrzymuje się przez cały dzień..Robiłam badania krwi, na początku ASPAT był za wysoki- 43, ale potem zrobiłam morfologię krwi i było ok..Badanie kału wykazało lamblie..Czy te bóle mogą być związane właśnie z lambliami? Czy może to być rak? Bardzo proszę o odpowiedź..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Aby pogłebić diagnostykę tych dolegliwości (raczej nie powinny być one związane z lambliami) należałoby wykonać USG jamy brzusznej (np. wykluczyć kamicę żółciową) i gastroskopię (patologię w zakresie żołądka i dwunastnicy). O tych badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi