Gość Katarzyna Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Mam 20 lat i jakiś czas temu, zauważyłam osłabienie nadgarstka i kciuka prawej ręki. Prawdopodobnie z powodu dużej ilości pracy na komputerze - kilka godzin dziennie. Pomagały zimne okłady i zwykła opaska usztywniająca nadgarstek. Zauważyłam, że kiedy nie pracuję na komputerze kilka dni, to nic się nie dzieje z ręką. Bywały okresy, że ciężko było mi cokolwiek zrobić, bo ból w nadgarstku był niemiłosierny. Piszę do Pana, bo nie wiem, czy warto zawracać lekarzowi głowę o takie coś. Najbardziej denerwuje mnie to, że coraz mniej rzeczy mogę zrobić prawą ręką, bo coś źle wezmę i mnie boli nadgarstek lub po prostu upuszczam przedmioty. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale zdziwiło mnie to, że nadgarstek dziwnie mi *opada*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Jakoś mam wątpliwości co do tego, że osłabienie siły nadgarstka oraz opadanie ręki związane jest wyłącznie z przeciążeniem ręki pracą na komputerze. Może powodem tego stanu jest jakaś patologia w zakresie nerwów unerwiających mięśnie tej ręki. Dlatego na pewno należy skonsultować się z tym problemem z neurologiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Letka78 Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Mam podobny problem,udaj się do reumatologa lub chirurga ręki,mnie pomagała kiedyś blokada(zastrzyk),ale teraz to juz tylko czeka mnie synowektomia nadgarstka. Pozdrawiam serdecznie i lepiej dłuzej nie zwklekaj z tym powaznym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi