Gość krzysiek Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam jestem 3 dni po usunięciu torbiela jądra,mam założone na worku mosznowym szwy rozpuszczalne,ponieważ tak się złożyło ze zapomniałem zapytać lekarza o sprawy higieny muszę zapytać tutaj 1.Czy mogę już brać prysznic? jesli nie to po jakim czasie będę mógł 2.Czy zwykła woda lub woda utleniona mogą zbyt szybko rozpuścić szwy 3 Dostałem 2 tyg zwolnienia, czy taki okres pozwoli na tyle zagoić się ranie by wrócić do pracy fizycznej jako spawacz nie pogarszając stanu jąder(guz był wielkości 2x2cm)cięcie ok 4cm.......Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 1.Czy mogę już brać prysznic? jesli nie to po jakim czasie będę mógł - można swobodnie brać prysznic i myć ranę mydlinami 2.Czy zwykła woda lub woda utleniona mogą zbyt szybko rozpuścić szwy - nie, absolutnie nie 3 Dostałem 2 tyg zwolnienia, czy taki okres pozwoli na tyle zagoić się ranie by wrócić do pracy fizycznej jako spawacz nie pogarszając stanu jąder(guz był wielkości 2x2cm)cięcie ok 4cm - powinno wystarczyć, jeśli przy kontroli chirurg będzie miał wątpliwości co do zagojenia rany to przedłuży zwolnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi