Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból prawego podbrzusza

Gość Asia

Rekomendowane odpowiedzi

Prawie 6 mcy temu urodziłam dziecko, około 4 m-ce temu zaczął się ból, początkowo ćmiło, z czasem nabierał siły, potem był tzw. atak bolało bardzo przez prawie dwa tygodnie oczywiście też raz mocniej, raz lżej, miałam wtedy bardzo duże zaparcia (na które cierpie od zawsze) i po wypróżnieniu na kale było dużo ropy. Dwa razy byłam wtedy na ostrym dyrzuże bo ból był bardzo silny, robiono mi badania krwi, a że one są dobre więc po kroplówce do domu. następnie trzy ostatnie tygodnie ból jest umiarkowany, odczuwam to tak jakbym miała w środku ranę po której nieraz przesunie się kamień, lub poprostu boli, nieraz swędzi boleśnie. miałam już dwa razy USG ginekologiczne, wszystko ok, raz USG jamy brzusznej, ok. usg pachwiny, ok. Badania krwi ok, CPR ok, badania moczu ok. A ciągle mnie boli (piecze,swędzi jakoś tak z bólem) po prawej stronie, poziomo bliżej środka brzucha niż biodra, ale dość nisko, na wysokości biodra. Przede mną kolonoskopia, ale terminy są długie. Bardzo się boję, że to rak, ale czy nie odbiłoby się to w wynikach krwi Co w tamtym miejscu może dawać aż takie objawy? Wiem, że nikt mi tu nie ostawi diagnozy, ale byłam już u tylu lekarzy, nie mam już pieniędzy i siły, a diagnozy i światełka w tunelu ciągle brak. Proszę o radę, opinnie, cokolwiek.

Niestety bez badań nie postawi się konkretnej diagnozy. Trzeba poddać się kolonoskopii, gdyż ona może dużo wnieść w diagnostykę ponieważ dolegliwości mogą być spowodowane właśnie patologią w zakresie jelita grubego (np. kątnicy leżącej w prawym podbrzuszu).