Gość Piotrek Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam 1,5 roku temu miałem wycięty woreczek metodą laparaskopową bardzo często mam bóle w prawym nad brzuszu nawet cały czas lekkie podbolewanie w miejscu woreczka ale często mnie łapie i boli mocniej żle się czuję jestem osłabiony .Ostatnio robiłem usg i wszystko jest dobrze mam stłuszczenie wątroby , Alat 52 , brałem nospe forte , cholestil , nic nie pomaga nieraz jak leżę i szybko wstanę to kręci mi się w głowie nie wiem czy to ma jakiś związek proszę o pomoc może ktoś mi podpowie jakie zrobić jeszcze badania i od czego może mnie tak boleć , pozdrawiam i z gory dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Podwyższony poziom ALAT może być właśnie spowodowany zwyrodnieniem tłuszczowym wątroby. Co do dolegliwości bólowych związanych z prawym nadbrzuszem trzeba zastanowić się nad tym czy nie są spowodowane patologią np. w zakresie żołądka i/lub dwunastnicy. Z tego powodu dobrze by było wykonać gastroskopię. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 oprócz kamicy woreczka miałam również kamicę przewodów żółciowych. Dowiedzaiłam się o tym dopiero jak utknął mi kamień w przewodzie żółciowym. ALAT wtedy też jest podwyższony bo jest słaby odpływ żółci. Najlepiej skonsujtować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi