Gość Leonard Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Mam 45 lat, od około 25 lat pod lewą piersią mam owalną ( 13 x 8 x 1.5mm) płaską brodawkę łojotokową ( tzw. starczą) w kolorze „*zabrudzonej”* skóry. Tydzień temu zauważyłem, że brodawka popękała na mniejsze części, które zasychają i rozwarstwiają się od skóry, pod którymi widać zdrową skórę identyczną jak obok brodawki, bez jakichkolwiek blizn czy też stanu zapalnego. Po kąpieli jedna z tych części odpadła, stwardniała wyschnięta biała masa z ciemniejszą. Brodawka nie boli, nie ma stanu zapalnego ani ropnego jedynie czasami lekko swędzi podobnie jak przy gojeniu się rany. Obecny wygląd wskazuje, że pozostałe części też odpadną. Mam pytanie czy opisana brodawka może samoczynnie z zaniknąć i odpaść od skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Raczej do takiego stanu bardzo rzadko dochodzi i wątpię, że całkowicie zniknie. Możliwe, że rzeczywiście odpadnie, ale z niewielkich pozostałości po niej może z powrotem odrosnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi