Gość Karina Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Dzień dobry. Panie Doktorze, otrzymałam wynik kolanoskopii gdzie pobrono mi wycinek do badania - biopsji z jelita grubego. Nierozumiem rozpoznania tego badania proszę o wyjeśnienie, dlatego też zacytuję dokładnie co jest napisane w wyniku badań *W wycinku występuje uwypuklenie spowodowane obecnością grudki chłonnej w obrębie blaszki właściwej, bez rozrostu atypowego*. Zmiana jest płaska i ma średnicę 2mm.Prosze o wyjasnienie diagnozy i o pomoc gdzie mam sie udać, jak to się leczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Taki obraz może świadczyć o stanie zapalnym śluzówki i błony podśluzowej jelita grubego stąd pojawiły się grudki chłonne (bez cech rozrostu nowotworowego). Leczeniem najlepiej, żeby zajął się gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi