Gość Maciej Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam serdecznie, Dokładnie 14 dni temu przeszedłem operację usunięcia wyrostka. Było to ostre zapalenie wyrostka, ale operacja odbyła się bez komplikacji, wyrostek nie był rozlany. Wyszedłem ze szpitala 3 doby po operacji mając stan podgorączkowy (ok 37,2). Dwa dni później miałem już temp 39,2. Okazało się że pod szwem zebrała się ropa, która następnie została usunięta (ok 100 ml.). Założono sączyk (na 2 dni) i dostałem antybiotyk, który brałem przez tydzień. Do dziś codziennie jeżdżę na zmianę opatrunku. Lekarz twierdzi, że rana goi się prawidłowo, 4 dni temu zdjęto mi szwy. Natomiast cały czas utrzymuje się temperatura w granicach 37,0 - 37,3. Czy jest to powód do niepokoju, czy powinienem coś z tym zrobić i jak długo po takiej operacji może utrzymywać się podwyższona temperatura. Dodam jeszcze że nie odczuwam innych większych dolegliwość, czasami czuję kłucie przed wypróżnieniem, ale mniej więcej po przeciwnej stronie szwu (od strony pleców i kości ogonowej) Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Stan podgorączkowy może się jeszcze utrzymywać, a przyczyną może być gorjenie się rany. Jeśli jednak dołączą się inne objawy to należy skonsultować się z lekarzem osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi