Gość Majka Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Mam 27 lat. W dolnej cześci lewej piersi wyczowam guzek wielkości 1,5cm. Guzek nie rosnie, jest twardy i mozna go przesować. Przez kilka lat bralam tabletki antykoncepcyjne, a obecnie lecze tarczyce, poniewaz rok temu stwierdzono u mnie wole guzkowe i niewilką niedoczynność. Moje pytanie odnosi się do tego, czy tarczyca ma wpływ na guza piersi i czy ten guzek może być złośliwy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Bez badania trudno określić co to może być. tarczyca na pewno nie ma wpływu na guzka. Trzeba bezpośrednio w tej sprawie udać się do lekarza. Prawdopodobnie będzie konieczne wykonanie USG piersi jak i zapewne będzie konieczna biopsja guza. O wszystkim zadecyduje lekarz po badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi