Gość ewa Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Witam. Chciałam się dowiedzieć, gdyż za niecałe 3 miesiace czeka mnie kolejny poród przez cięcie cesarskie. Przy pierwszym porodzie podano mi znieczulenie podpajęczynówkowe, jednak ono nie zadziałało. Czułam ze nogi mi zdrętwiały, ale palcami mogłam ruszac. Powiedziałam o tym anestezjologowi, ale ten uznał ze nie z takim kręgosłupem dawał sobie rade. W chwili, gdy nacięli mi brzuch wszystko czułam i od razu mnie uspano. I tutaj moje pytanie. Czy to przez ten krzywy kręgosłup to znieczuleni enie zadziałało tak jak miało zadziałać, czy może był zbyt krótki czas od momentu wkłucia do momentu cięcia (ok 5 minut). I czy w takim przypadku teraz czeka mnie znieczulenie ogólne?? Proszę o odpowiedź, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Czy to przez ten krzywy kręgosłup to znieczuleni enie zadziałało tak jak miało zadziałać, czy może był zbyt krótki czas od momentu wkłucia do momentu cięcia (ok 5 minut). - trudno określić, może to taka reakcja Pani organizmu, może rzeczywiście za krótki czas, anestezjolog na pewno widział dobrze czy lek podał właściwie (do przestrzeni podpajęczej) czy tez miał z tym jakieś problemy, jeśli nie miał z tym problemów to na pewno nie wina skrzywionego kręgosłupa I czy w takim przypadku teraz czeka mnie znieczulenie ogólne? - raczej ponownie zostanie wykonane znieczulenie podpajęczynówkowe, ewentualnie potem może nastąpić decyzja co do znieczulenia ogólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Witam nie znam się na znieczuleniach przy porodzie,bo ja mam skoliozę po usztywnieniu operacyjnym i ze stabilizatorem usztywniającym urodziłam dwoje dzieci siłami natury.Fakt,że było to w 92 i 94 roku,teraz medycyna poszła do przodu i na pewno,w tym czasie bym tak nie cierpiała,ale cóż dałam radę.Po świętach idę na kolejna operację kręgosłupa.A tobie życzę wszystkiego dobrego,szczęśliwego porodu.Pozdrawiam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Serdecznie dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi