Gość Bartek Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Witam mam 27 lat. Czy waskie stolce papkowate, czasami zdażająca sie krew w kale, i dodatni test na krew utajona( 3 razy wyszedl ujemny dzis niestety wyszedl dodatni) oznaczaja raka jelita? Dodam ze mam apetyt, ostatnio tylko tje a nie chudne. Badani krwi wzorcowe, badanie per rectum -ok, Badanie jelita z kontrastem -ok. Usg jamy brzusznej -ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Trzeba zastanowić się nad wykonaniem kolonoskopii, aby dokładnie zdiagnozować stan śluzówki jelita grubego. Obecność raka jest raczej wątpiąca, ale być może w jelicie grubym jest jakiś stan zapalny przejawiający się nieprawidłowościami w oddawaniu stolca i obecnością krwi utajonej. Najlepiej, aby w tej sprawie wypowiedział się po badaniu gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 czy mozliwe ze taki stan zapalny trwa pol roku? Bo od pol roku mam cos nie tak z jelitami? Czy to moze byc crohn lub WZJG? crp mam w normie. I skad te zwezone stolce? czasami papkowate czasami twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi