Gość Anna Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Witam! Kilka dni temu zauważyłam guzek na lewym barku niedaleko kręgosłupa i szyi. Lekarz pierwszego kontaktu zastanawiał się nad węzłem chłonnym, jednak odrzucił tę opcję i stwierdził, że to coś bardziej w kierunku mięśniaka. Dostałam skierowanie do chirurga, a ten powiedział tylko aby obserwować. Przepisał mi Arcalen i powiedział, że jeśli ból ustanie, a to nie będzie się powiększać, mam nie zawracać sobie głowy. Co to może być? Dodam, że jakieś pół roku temu naciągnęłam sobie mięsień szyjny przy upadku. Ten guzek boli przy dotknięciu i jest zdecydowanie wyczuwalny, takie zgrubienie. Czy są jakieś badania które powinnam wykonać? Dużo się pisze o mięśniaku macicy lub brzucha, ale nie znalazłam nic na temat takiego przypadku, więc proszę o informację. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale mam paciorkowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Zrób badanie usg.(można też wykonać prywatnie bez skierowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi