Gość Judym Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Jestem świeżo po badaniu USG No więc doktor generalnie za dużo nie mówił, po za podsumowaniem badania że wszystko jest ok. W wydruku napisał mi: *Oba jądra w worku mosznowym, o równych obrysach zewnętrznych, w prawym pojedyńcze b. drobne (punktowe) !zwapnienia w miąższu! - poza tym oba jądra o prawidłowym jednorodnym echogramie miąższu, bez wyróżniających się innych zmian ogniskowych. Poziom ukrwienia miąższu jąder jest prawidłowy. Głowy najądrzy prawidłowej wielkości i echogeniczności. W osłonkach obu jąder śladowa (fizjologiczna) ilość !wolnego płynu!. Próby: Valsalvy i pionizacji - ujemne.* Badanie wykonano aparatem Siemens Acuson X300 Sonda liniowa 5.0 - 10.0MHz :) - Chciałem właśnie zapytać o rzeczy *!...!*, Przyczyna powstania i znaczenie zdrowotne. Czy coś z tego może *być*, czego unikać. itp. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Takie zwapnienia w miąższu jąder mogą świadczyć o przebytych stanach zapalnych. Raczej nie powinno wywoływać to żadnych konsekwencji i nic z ta przypadłością nie da się robić. Proszę w tej sprawie jeszcze skonsultować się bezpośrednio z urologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Judym Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi