Gość Małgorzata Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam.Po silnym stłuczeni kolana pojawił się guzek byłam na zabiego wycięto i posłano do badania hist.pt..Ocena wycinka to granuloma resorptivum.minelo półtora roku jak jestem po kolejnym zabiegu usunięcia guzka .Pobrano do badania wycinek skóry2* 0,5cm z tkanka podskórna do 2 cm. opis hist.pat. to atheroma et foci haemorrhagici telae adiposae. Bardzo proszę o wytłumaczenie pierwszego guzka czy to na pewno na skutek wypadku któremu uleglam i przy tym porzadnie strzaskałam kolano i czy ten drugi guzek ma cos wspólnego z tym pierwszym i jak czesto sie to odtwarza skoro juz drugi raz w tym samym miejscu sie on pojawił .Z góry dziękuję Małgorzata S. Pierwsze rozpoznanie to ziarniniak resorpcyjny. Taka właśnie zmiana często powstaje na podłożu pourazowym. Druga zmiana to kaszak i ognisko krwotoczne tkanki tłuszczowej. Ta zmiana raczej nie ma nic wspólnego ze zmianą pierwszą. Jeśli kaszak został usunięty w całości proces leczenia powinien się zakończyć i nie powinien w tym miejscu wystąpić nawrót. stapler, wczoraj Dziękuję bardzo za odpowiedz choć nasuwa się pytanie dlaczego więc owy kaszak zrobił się jakby w bliźnie po wcześniejszym zabiegu dokładnie w tym samym miejscu co ten pierwszy. Małgorzata, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Jeśli w pierwszym przypadku zabiegu byłby kaszak i w drugim też można by mówić o wznowie kaszaka. W przypadku jak wyżej mamy do czynienia z całkiem nową zmianą, która powstała przypadkowo w miejscu starej blizny po ziarniniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Dzień dobry mam na imię Karolina i mam 18 lat jestem na 3-cim roku praktyki (cukiernik) non stop stoję na nogach i pod lewym kolanem zrobił mi się taki miękki jakby guzek nie wiem co to jest po dwuch godzinach stania noga mi puchnie jak balon, w nogach czuje gorąco jak bym chodziła po rozżarzonym węglu a jak usiądę to zaraz mi cała noga drętwieje byłam kilka razy u swojej pani doktor ale ona stwierdziła że nic mi nie jest a to nadal się powiększa a bardzo się boje czy to może być torbiel Backera??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Dziewczyno Ty idź do swojej p.doktor i poproś o skierowanie do chirurga on Cię dalej pokieruje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi