Gość Pawel Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam. Przebywam obecnie w Anglii. 3 dni temu nabawilem sie urazu prawego ramienia. W przychodni do ktorej sie udalem zrobili mi przeswietlenie, ktore nie wykazalo zadnego zlamania tylko przemieszczenie kosci obojczykowej. Wyglada to cos jak *objaw klawisza* Nastepnego dnia mialem w szpitalu wizyte u lekarza ortopedy, ktory stwierdzil *Acromioclavicular Joint Grade 3 Sprain* czyli jesli dobrze sie orientuje skrecenie 3 stopnia stawu obojczykowo-barkowego. Zalecil mi oszczedzanie tej reki przez dwa tygodnie. Przez pierwszy tydzien jak najmniej ruchow, w drugim uaktywnianie delikatne jej. Mam dwutygodniowe zwolnienie z pracy. Jesli chodzi o bol, ktory odczuwam to po 3 dniach jest lzejszy, moge nia wykonywac delikatne ruchy calego ramienia do przodu, do tylu w bok. Stosuje jedynie masci przeciwbulowe i przeciwzapalne. Czy uraz ten jest natyle niegrozny, ze po dwoch tygodniach wszystko z reka bedzie w porzadku? Jesli moge ruszac reka, to czy sciegna zostaly porozrywane czy tylko czesciowo uszkodzone. Bardzo prosze o odpowiedz, bede przegladal forum i na biezaco udzielal dodatkowych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Proszę przestrzegać zaleceń lekarskich, a wszystko wróci do normy. Zazwyczaj 2-3 tygodniowy okres odciążenia stawu jest wystarczający do zagojenia zwichnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi