Gość Agnieszka Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Dzień dobry moja córeczka ma 6 lat zdiagnozowano u niej torbiela bakera pod kolanem. Guz jest zmienny jednego dnia wogóle jest niewyczuwalny, innego dnia jest dość duży. Najczęściej zwiększa się on po wysiłku. Czy w tej sytuacji trzeba go wyciąć czy są inne alternatywy??? proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 W tej sprawie najlepiej skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem dziecięcym. Mnie bez badania trudno ocenić dalsze postępowanie. Jeśli torbiel jest duża i daje dolegliwości konieczne może być leczenie operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 jestem po konsultacji z chirurgiem dziecięcym ale nie usłyszałam nic konkretnego jeśli torbiel będzie się powiększał to mam przyjść niezwłocznie a jeśli nie to za trzy miesiące. Torbiel obecnie nie daje dolegliwości i są dni że jest prawie niewyczuwalny dlatego zwracam się z prośbą o informację czy zdarzają się inne alternatywy niż leczenie operacyjne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAMA PRZEMKA I AMELII Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam ,u mojego synka tez pod kolankiem wyrosła ta torbiel ,po poradzie lekarza ,który powiedział ,ze jezeli nie boli i nie przeszkadza NIE RUSZAMY ,kazał czekac ,i opłacało sie to paskudztwo sie wchłoneło .To było 12 lat temu .Mam córcie która obecnie ma 6 lat i tez pod tym samym kolanem ma te torbiel i tez nie boli i nie przeszkadza ,,,,,czekamy .Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justyna Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 moj synek tez ma takie cos pod prawym kolanem i nie wiem co robic? jesli nie boli i jest małe to moze tego nie ruszac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justyna Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 moze ktos wie cos więcej na ten temat co np jest przyczyną ze czteroletnie dziecko ma taką cystę*guza* pod kolanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Witam! moj synek ma 5 lat i tez ma te torbiel. chirurg naczyniowy po obejrzeniu USG stwierdzil ze bedzie konieczna operacja... czy ktos moze wie czy te zabiegi laserowe faktycznie sa skuteczne?? z dwojga zlego juz wolalabym ta rechabilitacje niz zabieg u 5cio letniego malucha... prosze o szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Mój syn ma torbiel na dwóch nóżkach na Lewej 50×15×20 mm w prawej20×5×5mm lekarz zalecił zimne okłady i ograniczenie w wysiłku mam pytanie czy dzieciom się wchłania torbiel czy lepiej usunąć operacyjnie?czy zastosować laser i krioterapie ?czy torbiel nie jest groźna ?co robić jeśli pełnię?czy mój syn nie będzie chodzić proszę o odpowiedz bo każdy inaczej mówi a ja się boje o zdrowie synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi