Gość Karcia Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Dzień dobry, Zauważyłam u mojego syna zgrubienie na żeberku z prawej strony klatki piersiowej. Miał wtedy ok 4 miesięcy. Teraz ma półtorej roczku. Rozmawiałam z pediatrą, która leczy mego chłopca. I w sumie ta pani nie potrafiła mi nic odpowiedzieć. Dowiedziałam się tylko tyle, że to na pewno nic poważnego i że to pewnie anomalia jakieś. Mój kuzyn też ma takie zgrubienie i z tej samej strony (czyżby wada dziedziczna?). Tak też przestałam się martwić. ale ostatnio zauważyłam, że to zgrubienie się powiększa i zauważalne jest wypuklenie prawej strony klatki piersiowej. Boje się, że to może być coś poważnego, co powinnam zrobić i do kogo się z tym zgłosić. Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Trudno mi odpowiedzieć bez badania co to może być. Być może to jakiś kostniak, chrzęstniak, włókniak. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem dziecięcym. Może okaże się konieczne wykonanie RTG lub USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi