Gość Karolina Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Witam. Niedawno zauważyłam niepokojącą zmianę na zakończeniu lewego żebra w okolicy mostka. Mianowicie wygląda to jak zgrubienie albo jak to mój brat nazwał narośl. Jest to coś podobnego do guza ale nie jest to ani twarde ani nie boli aż tak bardzo. Raczej jest to miękkie i praktycznie bezbolesne. Jednakże gdy go dotknę w pewnym miejscu to zaboli. Nie jestem szczupłą dziewczyną więc zastanawiam się czy to może jest jakaś fałdka tłuszczyku. Jednak mam obawy czy nie jest to coś poważnego. Jak wciągam brzuch to jest to widoczne i mieści się wielkością w zgiętą w półstożek rękę. I na dodatek to tak nieestetycznie odstaje. Mam zaledwie 17 lat i nie chcę żeby okazało się to jakimś nowotworem czy czymś podobnym ale jednak wolę wiedzieć co to jest. Z góry bardzo dziękuję za informacje co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Prawdopodobnie po Twoim opisie raczej wynika, że jest to tłuszczak. Aby dokładnie ocenić co to może być należy w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Jeśli to tłuszczak jedynie zabieg może definitywnie usunąć guza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Bardzo dziękuję za informację :) a czy ten tłuszczak to coś poważnego?? może się znowu *wykluć*?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Nie to nic poważnego. Takiego tłuszczaka wycina się w gabinecie zabiegowym u chirurga w znieczuleniu miejscowym. Zabieg krótki i bezbolesny. Najczęściej wyciętego guza wysyła się do badania histopatologicznego celem dokładnej diagnostyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi