Gość marcin Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Biorę od kilku miesięcy leki na refluks żółciowy i mam zalecenie brać jeszcze przez długi czas. Czy zażywając je- debridat (3x) i controloc 40 (1x) mogę sporadycznie wypić alkohol?Nie mówię o duzych ilościach ale np. piwie, dwóch, lub lampce wina. Czy coś może mi się wtedy stać? Może lepiej nie zażywać tabletek w dniu, w którym planuję wypić alkohol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gastro__ Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Tabletki tego typu nalezy przyjmowac systematycznie i nie powinno robic się żadnych przerw w ich zazywaniu, poniewaz zupelnie traca skutecznosc. Alkohole niskoprocentowe bardzo niekorzystnie wplywaja na leczenie refluksu. Jeżeli zależy Panu na ustapieniu objawow i podleczeniu Pana schorzenia radzilbym odstawic na jakis czas alkohol zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi