Gość iza Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Pani Kasiu zaglada Pani tu jeszcze? Mam takie dolegliwości jak Pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ktokolwiek z Panstwa tu zaglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Czy w przypadku zaburzeń jelitowych, przy niskiej wartości CRP (nawet wynoszącej 0,0), można przyjąć, że nie ma konieczności wykonania kolonoskopii? Czy CRP jest wystarczająco czułym wskaźnikiem w przypadku zmian w przewodzie pokarmowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gal Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Sam mam problem z wypróżnianiem oraz kształtem i kolorem stolca, dodatkowo jest postrzępiony . Dzieje się tak od kilku miesięcy ale powoli do tego dochodzę. W moim przypadku wszystkie wartości badań są w normie ale moje samopoczucie i problemy trawienne są jak dla mnie na miernym poziomie, dodatkowo bóle głowy czasem , gdzie nigdy ich nie miałem, dziwne wysypki również. Dużo czytałem na ten temat , wiele badań wykonałem i powoli dochodzę do tego, że nieregularne stolce w takim dziwnym kształcie są dziełem pasożytów w organizmie . Dziwne , że żaden z lekarzy nawet tego nie bierze pod uwagę. W przypadku Kasi , bardzo często pasożyt w organizmie właśnie powoduje niedobór żelaza oraz witaminy B12. U mnie na razie wykryto lamblie , choć one właśnie najczęściej występują w towarzystwie czegoś większego...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A czy stolec*kozie bobki*troche sluzu i uczucie niepelnego wyproznienia to wskazanie na nowotwor jelita grubego? ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Witam. Nazywam się Dawid i mam 30 lat. Ponad 10 temu miałem pierwsze problemy z jelitami. Objawiało się to wzdęciami, czasam biegunką lub zaparciem, przelewaniami i burczeniem w brzuchu. Wszystkie badania z krwi były ok. Trafiłem do 2 gastrologów. Diagnoza zespół jelita drażliwego. W tym czasie przytyłem ok 10 kilogramów. Faktycznie były okresy zaostrzeń i remisji (różnie to trwało pół roku, rok, 2 miesiące kiedy było dobrze). Mój koszmar zaczął się jednak dopiero 2 lata temu na jesień. Objawy strasznie się nasiliły. Stolce luźne, naglące parcie na stolec (mocne ściskanie zwieraczy aby nie oddać kału) po czym 3 wyróżnienia w ciągu 2 godzin, które łagodzą bóle brzucha) stolce są różne: taśmowe, ołówkowate, luźne, papkowate czasami jak bobki u kozy ciężkie do wydalenia ale i czasem normalne. Zdarza się, że w stolcu są niestrawione resztki pokarmu. Praktycznie non stop mam wzdęcia czasem dokucza mi przelewanie w kichach czasem uczucie jakbym miał zemdleć bo tak mi słabo. Badania krwi morfologia, CRP, OB i inne w normie. Domowe testy na krew utajoną (FOB,HEMOACTIVE) robione wielokrotnie wyszły ujemne. Raz w Luxmedzie z kału wyszedł dodatnio. Poleciałem od razu do gastrologa i proktologa. Kazali się nie martwić. Ostatnio mam też tak, że po oddaniu stolca po około godzinie zaczyna mnie piec i swędzieć wokół odbytu i muszę go umyć aby przestało choć trochę. Nie chudnę ewentualnie kilogram w tą albo w tamtą stronę. Koloniskopii nie robiłem bo się boję usłyszeć diagnozy rak. Według mnie to jakiś rak jelita. Proszę o opinie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Dawidzie co u ciebie stwierdzili robiłeś badania bo mam podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 W dniu 17.03.2015 o 10:31, Gość Krzysztof napisał: Czy w przypadku zaburzeń jelitowych, przy niskiej wartości CRP (nawet wynoszącej 0,0), można przyjąć, że nie ma konieczności wykonania kolonoskopii? Czy CRP jest wystarczająco czułym wskaźnikiem w przypadku zmian w przewodzie pokarmowym? Nie jest. Decyzje powinien podjąć gastrolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi