Gość Aga 33 Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Mam 33 lata z powodu duzego spadku masy ciala ,bolow w nadbrzuszu naprzemiennych biegunek i zaparc przyjeta zostalam do szpitala gdzie po wstepnych badaniach wyszlo ze mam zapalenie żoładka H+ i poziom chromograniny A w osoczu 370 .Czy to rakowiak ? jakie powinnam jeszcze zrobić badania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Chromogranina A jest nie tylko markerem rakowiaka ale również innych guzów neuroendokrynnych tj. gastrinoma, glukagonoma. Proszę podać jednosktę wartości i ewentualnie zakres normy, wynik zależy od metody oznaczania chromograniny w surowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga 33 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 wynik oznaczania chromgraniny A w osoczu Poziom Chromograniny A 370 ng/ml Norma wg DRG ponizej 150ng/ml Tak wygląda wynik nic wiecej nie jest napisane .Z góry bardzo dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam mam 20 lat i mam chromogranine A w wysokości 629 U/I niewiem co z tym robić. Niewiem co to moze być. Jakie jest to groźne? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xena Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Rakowiak (seroroninoma), Guz chromochłonny lub inny guz neuroendokrynny - to najbardziej prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam, mój wynik chromograniny to 68,80 ng/ml. Czy ktoś wie, co to może oznaczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asia Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 U mnie dwa lata temu wykonano badania na poziom Chromograniny A. Wynik powyżej 1500 ng/ml. Do dnia dzisiejszego cały czas jestem diagnozowana ale co najważniejsze czuję się dobrze. tak więc trzymam za innych kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Witam Otrzymałem wynik chromogranina A 117ug/l norma jest od 0 do 100. Około tygodnia przed pobraniem krwi lub moze mniej niz tydzień zakończyłem miesieczna kurację lekiem IPP emanera. Czy ten lek moze mieć wpływ na wynik badania ? Miewam dyskomfort w klatce piersiowej, czeste odbijanie, czasem biegunki lub zaparcia. Cisnienie tętnicze 130/85 i tętno 57 Proszę o odpowiedź Do jakiego specjalisty się udać w celu konsultacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi