Gość Roman Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Witam, mam takie nietypowe pytanie, jestem muzykiem a konkretnie gram na saksofonie zawodowo. Mam 55lat i lekarze wykryli mi na USG kamienie , ktore zaczynaja mi dokuczac jak cos zjem tłustego, chcialbym sie zapytac ile po operacji bede mogl dalej *dmuchac* w saksofon zeby nie stawzalo to zagrozenia mojego zdrowia, uprzedze ze gram okolo 10 h dziennie jak mam wystep. Moze Pan mi odpowiedziec na pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Około 2-3 miesięcy po zabiegu nie polecałbym nadmiernego napinania mięśni powłok brzusznych czyli gry na instrumencie dętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi