Gość Gosia Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witam, w ubiegłym tygodniu miałam wycięty wyrostek, w trzeciej dobie wypisano mnie do domu. ogólnie czuje się dobrze, ale odczuwam ból w okolicy rany i po jej prawej stronie zwłaszcza gdy kładę się na lewym boku. Po prawej stronie nad raną pojawia mi się takie bolące zgrubienie, które po pewnym czasie gdzieś *znika* a ból mija, ale ten sam problem pojawia się w każdej takiej sytuacji- czy powinnam się tym martwić? Dodam, ze nie nie odczuwam bólu gdy leżę płasko bądź na prawym boku. I jeszcze jedno pytanie, po operacji mam kłopoty z wypróżnianiem, czy mogę stosować delikatne syropy na zaparcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 czy powinnam się tym martwić? - raczej to nic niepokojącego, to wczesny okres pooperacyjny i takie bóle mogą występować, jeśli jednak w przeciągu tygodnia, dwóch nie ustąpią radzę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem czy mogę stosować delikatne syropy na zaparcia? - tak, można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi