Gość Gosia Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Witam ! Mam następujące pytanie: mój partner (34 lata) jako dziecko, w wieku 4-7-11 lat miał operowane przepukliny (z tego co widać po bliznach i co pamięta z dzieciństwa mosznowe i pachwinowe). Przepukliny miał po obu stronach brzucha. Czy ma to wpływ na płodność? Dla niego to kłopotliwy ,wstydliwy temat i nawet nie zakłada, że mógłby nie móc kiedyś mieć dzieci, a ja się bardzo martwię, na ile te zabiegi mogły mieć wpływ na zdolność do bycia ojcem. Co prawda nie planujemy dziecka w tym roku, ale coraz częściej myślimy,żeby zostać rodzicami. Chciałabym dostać chociaż jakąś ogólną informację na temat ryzyka bezpłodności w takiej sytuacji. Z góry dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 W przypadku operacji plastyki przepukliny pachwinowej wystąpienie ryzyka niepłodności jest znikome i raczej wykluczone jeśli struktura jąder pacjenta po tym zabiegu jest prawidłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi