Gość XXX Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Witam, Osiem miesiecy temu mialam operacje wyciecia torbieli włosowej Rana goiła sie pół roku przez ziarninowanie Niesety poniżej blizny pojawiło sie nowe ujście widoczne w skórze, a więc wznowa torbieli Codziennie mnie to boli, z ujścia wypływa ropa i krew Nie chce kolejnej operacji bo lekarz wprost mi powiedział ze nie gwarantuje sukcesu i sa ludzie, ktorzy mieli po kilka operacji i nadal sa wznowy Co wiec moge zrobic w takiej sytuacji? Czy to, ze torbiel jest zakazona sączy sie ropa jakos mi nie zagraza( np sepsa)?Lekarz mowi ze moge tak funkcjonowac W jaki sposob moge sie pozbyc torbieli skoro operacje sa nieskuteczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Co wiec moge zrobic w takiej sytuacji? - jedynie ponowna, z dużym marginesem zdrowych tkanek operacja może dać pozytywny efekt Czy to, ze torbiel jest zakazona sączy sie ropa jakos mi nie zagraza( np sepsa)? - bardzo małe prawdopodobieństwo W jaki sposob moge sie pozbyc torbieli skoro operacje sa nieskuteczne? - właśnie jedynie rzetelna operacja może być skuteczna, nie ma innych metod skutecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XXX Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Dziekuje Panu doktorowi za odpowiedz Mam rowniez pytanie : czy w Polsce ( i gdzie) mozna wykonac operacje z uzyciem tzw płata Limberga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 dlaczego to sie nawraca ta choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 dlaczego ta choroba sie nawraca sie na tym samym i czy da sie wyleczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi