Gość Urszula Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Dzień dobry Panie doktorze ponad miesiąc temu zauważyłam zgrubienie na udzie, w kolorze ciała oraz w dotyku tak jak ciało. Jest ono zlokalizowane z przodu w górnej części uda, nie doznałam urazu w to miejsce. Zgrubienie jest dosyć duże i wiem, ze jego nie miałam i co także potwierdza mój mąż. Lekarz rodzinna zaleciła mi smarowanie tego masciami rozgrzewającymi, lecz bez skutku. Moim zdaniem zgrubienie sie powiększa, a ponadto odczuwam pieczenie w okolicy tego zgrubienia. Wykonałam badanie usg:w częsci górnej przedniej uda prawego zgrubienie( w stosunku do strony lewej)tkanki tłuszczowej, do 28mm(po lewej do 24mm) bez wyraźnych granic o jednorodnej echostrukturze bez cech unaczynienia patologicznego w opcji power doppler. Wykonałam także badanie rezonansem: odcinkowe pogrubienie tkanki tłuszczowej na odcinku ok 70 mm szerokości ok40mm na przednio zewnętrznej powierzchni górnej części uda prawego, ulegające jednolitemu wytłumieniu w sek FATSAT bec cech wzmocnienia po podaniu ś.k. Poza tym struktury kostno mięśniowe w zakresie badania zachowane bez zmian. Panie doktorze, co mogą interpretować te wyniki, bardzo się niepokoję, gdyż zmiana na udzie jest spora i nie mam pojęcia co to może być. Doktór rodzinna twierdzi, że to zapewne tłuszczak i nie powinnam z tym nic robić. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 Wszystko wskazuje na tłuszczaka, czyli zmianę łagodną. Tłuszczaki zwykle pozostawia się w spokoju, a usuwa w przypadku wywoływania dolegliwości uciskowych lub ze względów kosmetycznych. Po usunięciu mogą nawracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Mam guzek/ zgrubienie miedzy udem a pograniczu z posladkiem jest miekki i lekko przesuwalny nie bolesny mozliwe ze to tluszczak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi