Gość Anna Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Czy wrzody na dwunastnicy moga miec wplyw na zapalenie katnicy?lub calego jelita grubego?od ponad miesiaca mam bole w prawym podbrzuszu i nad pepkiem, gazy, po kazdym posilky nawet wodzie odbija mi sie i czuje jakby mnie cos zatykalo, ponadto zwykle wieczorem serce mi mocniej i szybciej bije, raz przejdzie samo raz musze a raz konczy sie oslabnieciem i wizyta w wc, badania wykazaly zapalenie katnicy i bakterie helicobater pylori (usg ginekologiczne w porzadku), czy jedno z drugim ma cos wspolnego?czy moga byc inne przyczyny moich dolegliwosci?czy w takim przypadku lepsza bedzie gastroskopia czy kolonoskopia?bardzo prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Nie, jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Wrzody dwunastnicy to oddzielne schorzenie w stosunku do zapalenia kątnicy nie mające ze sobą powiązania. Objawy jakie Pani opisuje raczej przekonują do diagnostyki w kierunku patologii jelita grubego czyli wykonania kolonoskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anais Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 A ja myślę, że niekoniecznie nie mają związku. Zbadaj się pod kątem Crohna. Znalazłam ten post dopiero teraz i pewnie już wiesz, co ci jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi