Gość MARIA Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 witam robilam badania na tarczyce bo mam woale powiększone i i strasznie złote łańcuszki zaczeły mi szyjie dekolt tak brudzić że jest mi trudno to zabrudzeni z ciała usunąć badania krwi wyszły tak, jan się nie znam więc kieruje te pytanie do pana jak to wygląda tsh 4,20 ft3 6,80 ft422,00 proszę o odpowiedz a jeszcze jedno strasznie mi wysuszyło dłonie i dużo po ciąży przytyłam mam nadwage i się zle bardzo czuje z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Aby udzielić prawidłowych informacji na temat wyników stężeń hormonów powinna podać Pani jednostki w jakich są wyniki. Następnie musi Pani zdawać sobie sprawę, że normy uzależnione są od laboratorium, gdzie wykonywano badanie krwi. Poza niewielkim przekroczeniem normy TSH (wg standardowych norm i jednostek) pozostałe wyniki hormonów są prawidłowe. Wyniki proszę skonsultować z lekarzem kierującym na badania. Przedstawione przez Panią dolegliwości raczej nie mają nic wspólnego z tarczycą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam ja też zrobiłam sobie tsh bo mam nieregularne miesiaczki ale chyba wyszedł w normie 1,01mlU/l a norma podana przez labolatorium jest 0,4-4,2, ale od dwóch miesiecy nie mam okresu, (na pewno nie jestem w ciazy, bo to tez sprawdziłam) wybieram się do ginekologa o jakie badania powinnam zapytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ginekolog zadecyduje o wykonaniu odpowiednich badań. Być może trzeba będzie oznaczyć we krwi poziom estrogenów, progesteronu, prolaktyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi