Gość M Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 U mojej 2,5 letniej córki w przeciągu 3 miesięcy podczas 4 badan moczu wykryto obfity śluz. Czym to może byc spowodowane* inne parametry były dobre. Ponadto raz w wyniku wykryto leukocyty- 100, powtórzyłam wynik po dwóch dniach i leukocytów nie wykryto. Czy ich tak wysoki poziom w pierwszym badaniu mógł byc spowodowany niewłaściwym pobraniem moczu,np. jego zanieczyszczeniem? Czy śluz u tak małego dziecka jest czymś niepokojącym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Czy ich tak wysoki poziom w pierwszym badaniu mógł byc spowodowany niewłaściwym pobraniem moczu,np. jego zanieczyszczeniem? - tak, być może doszło do błędu w samym pobieraniu moczu Czy śluz u tak małego dziecka jest czymś niepokojącym? - to nic niepokojącego, być może występuje u dziecka taka nadprodukcja śluzu, która jednak w żaden sposób nie implikuje klinicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maria Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 możesz podawać sok żurawinowy lub nawet kapsułki żurawinowe (ja mojej córce podaję prouro, bo ciągle miała problemy z zapaleniami pęcherza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 co to jest leukocyty lużną warstwą pokrywającałe pole widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witaj! Wynik badania świadczy o dużej ilości leukocytów w moczu. Najprawdopodobniej doszło do zapalenia układu moczowego. Powinnaś udać się do lekarza rodzinnego, który zastosuje odpowiednią terapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi