Gość Damian19902612 Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Witam ostatnio zauwazyłem ze z prawej strony w pachwinie mam jakies zgrubienie około 2 cm na poczatku bolało teraz nie.Nie jest ono sine skóra normalnego koloru.Z lewej strony w pachwinie tez mam małe zgrubienie ale duzo mniejsze. Co to moze byc prosze o szybko rade i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Może to być stan zapalny.Trudno jest ocenić na odległość bez badania palpacyjnego lub badania usg.O ile Cię,to niepokoi należy się udać do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian19902612 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Byłem u lekarza powidział ze jest to naderwane sciegno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Od jakiegoś czasu zauważyłem zgrubienie w pachwinie około 2 cm średnicy. Coś jak narośl. Jest twarda jak kość, niebolesna. Wcześniej tego nie zauważyłem czyli może się powiększać. Nie wiem czy to ma znaczenie ale jakieś pół roku temu podczas grania w piłkę doznałem naderwania mięśnia przywodzącego w pachwinie i właściwie od tego czasu odczuwam lekki dyskomfort przy dłuższym bieganiu lub chodzeniu. Zgrubienie nie boli. Byłem skierowany do Chirurga ale on po badaniu stwierdził że na 90 % nie jest to przepuklina. Inny chirurg ( z którym się skonsultowałem przy okazji wizyty żony w gabiniecie - chirurg znajomy naszych znajomych) stwierdził że to może byc jednak przepuklina. Wizyta kontrolna za 6 tygodni. Nie wiem co mam juz zrobić. Boje sie że to może byc coś niebezpiecznego. Wydawało mi sie że przepuklina jest raczej miekka a to wygląda jak zgrubienie kostne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi