Gość Mariusz Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Witam. Moja prośba jest związana z przetłumaczeniem wyniku badania histopatologicznego. Adenoma villosum LG. karmin(+). Z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Gruczolak kosmkowy stopnia małego (małe nasilenie zaburzeń histopatologicznych). Karmin to barwnik służący do oceny dojrzałości komórkowej. Wynik dodatni jest pozytywny, świadczy o dojrzałości komórkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Dziękuję za wcześniejszą odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie* czy tego gruczolaka jest możliwość usunąć farmakologicznie? Gdyż z oceny mojego lekarza jest on ponoć umiejscowiony zaraz przy nerwach i zwieraczu, więc trochę się obawiam zabiegu chirurgicznego. Mam 34 lata więc na pewno jest to zrozumiałe. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi