Gość Bartek Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Witam serdecznie mam 25 lat. Od pol roku mam dolegliwosci jelitowwe. Papkowate stolce 4-5 razy dziennie. Raz zdarzyla sie krew wraz z biegunka i sluzem. . Miałem robione badania krwi - ok, badanie per rectum takze ok, oraz badanie jelita z podwojnym kontrastem takze ok. Czesto robie cienkie stolce lub tasmowate? szczegolnie gdy sa bardziej miekkie niz powinny byc. Czy w zespole jelita drazliwego zdarzaja sie takie stolce? mam je czesciej niz stolce normalne. Raz na tydzien stolec jest odpowiednich rozmiarow. poza tym sa albo splaszczopne i tasmowate albo cienkie. Nie chudne i mam apetyt(bardzo duzu nawet) Dodam ze podczas badania per rectum chirurg powiedzial mi ze mam hemoridy wewnetrzne w pierwszym stopniu zaawansowania. Dlaczego robie takie stolce? Wyniki badan mam w normie (crp- ujemne , ob- 1, morfologia ksiazkowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Tak mogą takie właśnie stolce występować w zespole jelita drażliwego zwłaszcza, gdy stolec jest rozwolniony. Aby przeprowadzić dokładną diagnostykę jelita grubego z oceną stanu jej śluzówki (np. podejrzenie przewlekłego zapalenia) trzeba by wykonać kolonoskopię. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi